Home Blogg De mest häpnadsväckande platserna i världen

De mest häpnadsväckande platserna i världen

by Niklas Johansson

Det finns vissa platser, städer och länder i världen som är extra speciella. Det kan handla om vad de har att erbjuda folk eller att de har enastående natur, helt enkelt något utöver det vanliga. Här har vi listat några av de mest häpnadsväckande platserna i världen, kanske har du turen att kunna besöka alla under din livstid!

Yellowstone National Park, USA

Yellowstone National Park är den äldsta nationalparken i världen och består av 8,991 km² av vildmark som stått helt orört från människan. Den sträcker sig igenom tre delstater, från Wyoming till Idaho och Montana. Parken är framförallt känd för sin vackra och diversifierade natur där många olika vilda djur lever. Exempelvis grizzlybjörnar, vargar, bisonoxar, svartbjörnar och älgar. En stor del av Yellowstones yta är belägen ovanpå en aktiv vulkan vilket i sin tur gett landskapet sina karaktäristika drag, inklusive de gula bergen som nationalparken är döpt efter.

Las Vegas, USA

Föregående plats på vår lista var helt och hållet skapat av naturen, utan mänsklig ingripande. Detsamma kan inte sägas om Las Vegas, vilket också gör att det antagligen attraherar en helt annan typ av personlighet. Med över 40 miljoner turister årligen är Las Vegas en av de populärare turistdestinationerna i världen. Mycket tack vare ett aktivt nattliv, samt så klart spel och satsningar.

Ingen annan plats i världens är så förknippad med att spela poker. Här huserar alla stora pokerproffs och poker spelas på alla möjliga nivåer. Men innan du bokar en biljett till Las Vegas är det rekommenderat att du lär dig poker regler nybörjare för att minska risken att bli skinnad av hajarna i Vegas. Förutom poker kan du spela i princip vilket annat spel om pengar som går att spela. Och förutom nattliv och spel är staden också känd för de många och diversifierade föreställningar, här kan du exempelvis se Cirque du Soleil. Som Elvis Presley sjöng: Viva Las Vegas.

Bora Bora, Franska Polynesien

Bland Stilla Havets cirka 20,000 olika öar hittar man Bora Bora som är en del av Franska Polynesien och förvaltas av Frankrike. Det här är en drömlik ö vars centrala plats är en inaktiv vulkan som omges av palmträd, sandstränder och det mest turkosa havet som går att hitta på jorden. I vattnet finns rika korallrev med tusentals färgrika fiskar. Här existerar lyxiga hotell och fantastik natur i symbios för att ge dess besökare en oförglömlig upplevelse.

Amalfi Kusten, Italien

Amalfi Kusten är troligtvis en av de vackraste platserna i Europa, och att det är den vackraste kuststräckan i världen går inte att argumentera emot. Här färdas du på små slingriga vägar längs Campanias kust vid kanten av den sorrentinska halvön. Längs kusten finns det flera magiska, solblekta pastell-färgade byar och vingårdar som sträcker sig tillbaka till antiken. Förutom de sagolika små byarna går det klippor längs hela kusten, med små undangömda sandstränder som leder dess besökare ned till det turkosfärgade havet.

Dubrovnik, Kroatien

Den andra staden på vår lista är Dubrovnik i Kroatien som blivit omåttligt populärt i samband med tv-serien Game of Thrones. Dubrovnik är nämligen där scener från King’s Landing är inspelade. Det här är en medeltida stad som grundades så tidigt som 600-talet och är helt omgiven av stenmurar som gav skydd till dess invånare. Sedan 1979 har Durbrovnik varit en del av Unescos världsarvslista. Förutom historia och magnifik arkitektur är Dubrovnik beläget vid Adriatiska Havet och har flera vackra stränder.

Angkor Wat, Kambodja

Den tredje staden på vår lista har inte varit bebodd på över 600 år. Angkor Wat är en tempelstad i Kambodja som till ytan är det största religösa monumentet i världen. Byggnaderna skapades runt 800-talet och övergas cirka 600 år senare då regionen invaderades av det historiska kungadömet Ayutthaya (nuvarande Thailand). Byggnaderna övergavs och föll i glömska, men tack vare en omgivande mur kunde inte den omgivande djungelvegetationen helt och hållet ta över staden. Idag omgivs de som på när intakta ruinerna av träd och grönska som skapar en helt magisk kombination.

Related Articles