Home Blogg Villa Belparc – oasen i hjärtat av Göteborg

Villa Belparc – oasen i hjärtat av Göteborg

by Jakob Israelsson
event

Villa Belparc huserar i ett av Göteborgs första funkishus och ligger mitt i slottsskogen. Här finner du allt från konferenslokaler, festvåning och restaurang till café och uteservering. Här kan du även äta julbord och se artister uppträda. 

Snabbfakta om Villa Belparc

Vad? Villa Belparc
ErbjuderRestaurang, festvåning, café, evenemang 
GrundadesHar varit i stadens ägo sedan 1628
Känt förJulbord, konserter och andra evenemang

Villa Belparc historia

Villa Belparc har en minst sagt intressant historia. Precis innan man lade en park i området var det skog med vilda djur i omlopp. Under 1600-talet var det många som kom dit för att ta en promenad. Det var först under 1870-talet som man bestämde sig för att göra en park och vid den tidpunkten var det Anders Kobb som gjorde det. År 1874 var parken helt klar och då kunde man bland annat njuta av musik och det fanns även en djurpark och en säldamm där. 

Villa Belparc julbord

På Villa Belparc anordnas varje år ett väldigt populärt julbord. Det komponeras av mästerkocken Crister Svantesson och allt på bordet sägs vara gjort från grunden. Ett måste sägs vara att testa senapssillen, som ska vara Svantessons specialitet. Även restaurangens Jansons frestelse ska inte gå av för hackor. 

Julborden tar sin början den 25 november och slutar den 20 december. Julborden hålls mellan måndag och lördag. Det är viktigt att boka i förväg om du vill ha en plats. Till julborden kan du gå både som privatperson men även med jobbet, och det finns plats för upp till 160 personer. Dagtid kostar biljetterna 695 kronor och vissa helgdagar kostar biljetter från 895 kronor. 

Villa Belparc meny 

Villa Belparc har en beprövad och omtyckt meny. Här finns också ett relativt stort utbud att ta del av. Själva menyn kan du hitta på hemsidan och här finns allt från huvudrätter, smörgåsar, barnmeny och vinlista. Fokus verkar ligga på färsk fisk och nötkött. De har även en gulaschbuffé. När det gäller smörgåsar kan du välja mellan en enkel ostfralla, apelsinhummus, skaldjursröra, kyckling och räksmörgås. 

Villa Belparc lunch 

Till Villa Belparc kan du även gå när du vill äta lunch med kollegorna. Restaurangen har öppet varje dag mellan 11 och 17, vilket gör det till ett perfekt ställe när du vill äta lunch i en finare miljö. Lunchmenyn hittar du på Villa Belparcs hemsida. 

Villa Belparc evenemang

På Villa Belparc kan du avnjuta en hel del olika evenemang. Det är framförallt på sommaren som du kan ta del av en konsert här, på Sommarscenen som den kallas. Tidigare har följande artister uppträtt här: 

  • Loreen
  • Jill Johnson
  •  Lisa Ekdahl 
  • Tomas di Leva

Här har även en populär bluesfestival hållits, GBG Blues festival. År 2021 hölls den i slutet av augusti under två dagar och var väldigt välbesökt. 

Hålla fest på Villa Belparc

Om du vill anordna en fest kan Villa Belparc vara det perfekta valet. Framförallt finns det många olika slags möjligheter. Du kan till exempel anordna en konferens, ett bröllop, en fest, minnesstund, valet är ditt. Villa Belparc kan ta emot upp till 180 gäster, men på sommaren kan det finnas plats till 2000 personer eftersom man då även kan arrangera och hålla festen utomhus. 

Här finns en vacker festvåning med utsikt över hela parken, vinkällare och uteservering. Våningen passar allt från bröllop till banketter och privata middagar. När man bokar våningen får man även tillgång till mästerkocken Crister Svantesson och bakverk och tårtor från Villa Belparcs egen konditor. 

Villa Belparc konferens 

En konferens passar särskilt bra att hålla på Villa Belparc då de både har mindre mötesrum och ett stort konferensrum. Det finns även möjligheter att anordna aktiviteter som syftar till teambuilding, kanske lite minigolf eller tipspromenad? Dessutom har ni middagen given på kvällskvisten, även då med Crister Svantesson i köket. 

Villa Belparc ägare

Villa Belparc ägs i dagsläget av makarna Percy och Malin Ranebjörk. De har satt upp ställningarna här sedan 2009 och byggt upp en välfungerande organisation med kockar, kallskänkor och konditorer.

Related Articles