Home Blogg Vem är Megan Everett?

Vem är Megan Everett?

by Jakob Israelsson
MEGAN

Det viktigaste först: Megan Everett Skarsgård är skådespelaren Stellan Skarsgårds fru sedan 2009. Everett är dessutom filmproducent, manusförfattare och barnboksförfattare. Everett är bosatt i Sverige sedan en tid tillbaka, är född i Ohio, USA och har sina rötter på Irland. 

Vem?Megan Anne Everett Skarsgård är en irländsk-amerikansk filmproducent.
Vad?Megan Everett Skarsgård står bland annat bakom en filmatisering av Stig Dagermans reportagebok “Tysk höst”.
Ålder?Megan Everett Skarsgård är född 1976.
Familj?Megan Everett Skarsgård är gift med Stellan Skarsgård. Tillsammans har de två söner. Stellan Skarsgård har även sex barn från ett tidigare äktenskap.

Megan Everett Skarsgård – eller Skarsgard?

För sina amerikanska landsmän är Megan Everett Skarsgård idag känd som Megan Everett Skarsgard. Efternamnet är dock inte särskilt obekant för den amerikanska filmpubliken, med tanke på de stora framgångar “Stellan Skarsgard” och flera av hans söner rönt på bio och TV over there

Första gången Megan Everett och Stellan Skarsgård började synas tillsammans, ska ha varit på filmpremiären av “Arn – tempelriddaren” som ägde rum i Skara, 2007. Detta var samma sommar som Stellan Skarsgård och hans dåvarande fru sedan trettiotvå år, My Skarsgård, separerade.  

Vid tidpunkten var Megan Everett 32 år, och Skarsgård 57. Everett hade inga egna barn, till skillnad från Stellan. Att redan vara sexbarnsfar var dock inget som avskräckte Stellan Skarsgård från ytterligare barnalstring. Nu kan han räkna ytterligare två söner till sin barnaskara – tillsammans med Megan har han fått välkomna Ossian och Kolbjörn Skarsgård till världen. 

Megan Everett Skarsgårds stora nya familj – Stellan Skarsgårds alla barn

Det kan vara på sin plats att påminna om alla de olika Skarsgårds-barn som ingår i Megan Everetts nya familj. Det måste ha varit en hel del namn att hålla reda på för pappa Stellans nya tjej! Måhända fick hon till och med konsultera Wikipedia emellanåt? Ett imponerande arbete att komma ihåg alla de här:

  • Alexander Skarsgård
  • Bill Skarsgård
  • Gustaf Skarsgård
  • Sam Skarsgård
  • Valter Skarsgård
  • Eija Skarsgård
  • Kolbjörn Skarsgård
  • Ossian Skarsgård

Megan Everett Skarsgård – böcker för barn

På tal om barn är det just mot barn som Megan Everett Skarsgård riktat in sitt författarskap. Hon har gett ut ett flertal barnböcker. Några direkt på den engelskspråkiga marknaden, några direkt till den svenska. Hon samarbetar med den välkända svenska illustratören Maria Nilson Thore.

Megan Everett Skarsgårds barnböcker

  • Banned from the Zoo / Utslängd från zoo
  • Super Duper Amazing Adventure / Ett super-duper-fantastiskt campingäventyr

Megan Everett ger ut sina barnböcker på Rabén & Sjögrens förlag i Sverige.

Familjen Skarsgårds film med den kinesiske regissören

Att Megan Everett blivit en självklar del av familjen Skarsgård vittnar bland annat den kommande filmen “What remains” om. Megan Everett Skarsgård står för en del av manusförfattandet, och i rollistan hittar vi både Stellan och Gustaf Skarsgård. 

På Megan Everett Skarsgårds Instagram kan man nu se att filmen kommit en bra bit in i produktionen, trots att arbetet med den stoppades under en period då de kinesiska finansiärer som skulle stått för stålarna drog sig ur. Kopplingen till Kina kommer sig av att “What remains” är den kinesiske regissören Ran Huangs regidebut.

Att samarbeta med sin nya familj är dock något som Everett Skarsgård planerar att fortsätta med. Samtidigt som arbetet på “What remains” fortsätter har hon även ännu en film med Skarsgårds-männen i rollistan: “Ringmen”. Enligt uppgift utspelar sig “Ringmen” i den amerikanska rodeo-världen, och kan stoltsera med tre Skarsgårds – Stellan, Gustaf och Bill. 

Megan Everett Skarsgård eller Megan Everett?

Att ha ett namn som sticker ut lite kan vara en mycket positiv sak när det kommer till att synas på nätet. Att lägga till ett Skarsgård efter Megan Everett var naturligtvis ett sätt att knyta samman den nya familjen. Att en familj delar efternamn är sannerligen inget ovanligt! Men det förde också med sig att Megan Everett Skarsgård inte längre behövde blandas ihop med en annan Megan Everett som blivit känd online – gamern Megan Everett, eller DEMegan. DEMegan är främst förknippad med spelet Warframe.

Related Articles