Home Blogg Jeja Sundström alla kan ju inte älska alla

Jeja Sundström alla kan ju inte älska alla

by Niklas Johansson

På 1960-talet släppte Jeja Sundström sitt livealbum men det var inte förrän 1971 som Jejas karriär tog fart. Hon gick med i ett band tillsammans med Stefan Demert, Björn Ståbi och Sid Jansson. Stefan och Jeja var gifta i 8 år och fortsatte att arbeta tillsammans under hela 70-talet. Tillsammans skrev de den klassiska låten Anna Anaconda, som många garanterat hört.

I DN pratar Jeja om att hur låten länge varit en del av hennes liv. En av hennes senare låtar, Jeja Sundström alla kan ju inte älska alla, är en låt som kan reflektera sig i hennes tidigare liv och om man vet hennes bakgrund kan man förstå låttexten på ett annat sätt.

Om – Jeja Sundström alla kan ju inte älska alla

Musik har alltid varit en del av Jeja Sundströms liv och som barn började hon sjunga och spela piano i sitt hem. Hon gick därefter med i en kyrkokör och började framträda. Men medan sång och musik var Jejas passion från att hon var ung, så ville hennes pappa att hon skulle få ett riktigt jobb och utbildning.

Vid 18 år ålder skickades Jeja därför från sitt hem i Lappland till Stockholm. Därefter stannade hon i Stockholm och påbörjade istället sin karriär som trubadur. Som började med att hon deltog i en talangtävling år 1963.

Related Articles