Home Blogg Hur tjänar man pengar snabbt?

Hur tjänar man pengar snabbt?

by Jakob Israelsson
MONEYYY

Att tjäna pengar är för många det allra viktigaste i livet. Det är självklart att du måste ha tillräckligt med pengar för att klara mat och husrum. Men är det nödvändigt att du blir förmögen? Naturligtvis ger inte pengar automatiskt dig ett innehållsrikt liv. Och den som dör rikast har inte vunnit livsresan.

Ändå översvämmas kvälls- och veckopress av rubriker som “hur tjänar man pengar snabbt?” Det bästa rådet borde då vara att köpa en lott. Om du köper en lott kan pengarna komma snabbt och enkelt. Du behöver inte ens anstränga dig. Att bli rik via spel och dobbel, leder inte ett till avundsjuka från släkt, vänner och grannar. Du som vinner på lotteri röner respekt och anseende. 

Hur kan man tjäna pengar snabbt?

Om du inte behöver mycket pengar, kan du samla tomburkar. Under en dag går det utan vidare att samla ihop pantburkar till ett värde av trehundra kronor. På sommaren kan du hitta burkar och flaskor på en strand. Efter olika utomhusevenemang har många besökare problem att ta med sig tomburkar hem. Då kan du ta hand om dem. I papperskorgar kan du hitta ännu fler pantburkar. 

En stor fördel med burkinsamling är att inkomsten är skattefri. Skatteverket bryr sig inte. De ger inte ut någon anvisning med rubriken “hur kan man tjäna pengar snabbt och enkelt – utan att betala skatt”. Kvitto för pantburkar får du direkt från en automat. Dina kvitton löser du in direkt och du får likvida medel i handen.

Hur tjänar man mycket pengar snabbt?

När du tjänat ihop ett sparkapital på 100 000 kr genom idog burkinsamling, kan du börja din karriär inom finansvärlden. Där får du svar på frågan “hur tjänar man mycket pengar snabbt”. Du öppnar ett investeringssparkonto eller ISK. Du sätter in dina likvider på kontot och börjar handla med aktier. Klockan 9 öppnar Stockholmsbörsen. Då köper du aktier för 90 000 kr. När du gjort dina affärer går du ut på staden och fortsätter samla burkar. Cirka kl 16 säljer du de aktier du köpt på morgonen.

Låt oss anta att värdet på aktierna stigit med 0,5 %. Då har du tjänat 450 kr på aktier och 300 kr på burkinsamling. Du fortsätter dina aktieaffärer och efter tre år har ditt kapital med ränta på ränta ökat till 2,8 miljoner. Efter åtta år är du miljardär. De pengar du tjänar på burkinsamling går åt till mat. 

Hur tjänar man pengar snabbt som 14 åring?

När du blivit miljardär bildar du familj. Dina tonåriga barn kommer då att ställa följande fråga: “hur tjänar man pengar snabbt som barn”. Du kan ge besked. Börja samla tomburkar.

Related Articles