Home Blogg Google Meet – En Guide

Google Meet – En Guide

by Niklas Johansson

Det är många olika program som vi kan använda numera för att prata med kollegor, vänner och bekanta. Det har blivit mer populärt att ta möten och liknade digitalt för att även kollegor som är hemma för sjukdom, vab eller liknande ska kunna vara med. För att inte tala om möjligheten att snabbt, och smidigt kunna hålla möten med folk från hela världen. Därför har även Google gett sig in på marknaden med sin egna utvecklade tjänst som presenteras och förklaras här.

Vad är Google Meet

Google Meet är Googles svar på Teams och Zoom. Tidigare var tjänsten en del av Hangouts, men under 2017 blev det istället en egen produkt. Senare under 2021 började Google också att flytta sina användare från Hangouts till Google Meet och Google Chat. I och med COVID-19 fick Google Meet ett stort uppsving liksom andra liknande tjänster när de gjorde Google Meet gratis som ett svar på Zoom.

Hur fungerar Google meet

Så hur fungerar Google meet? Och är Google meet gratis? För en privatperson som endast vill hålla möten är google meet gratis. Även företag kan använda tjänsten i sin enklaste form kostnadsfritt. Utan google konto kan du dock ej använda programmet kostnadsfritt, men det är ingen större förlust då google för privatperson gratis, vilket är värt det även för ett enstaka möte. För extra smidighet går det även att ladda ner google meet som en app till din telefon, så att du kan delta vart som helst.

Funktioner hos Google Meet

Tjänsten har många olika funktioner även för gratis privatperson. Bland annat kan värden bjuda in och ta bort personer under ett samtal. I och med att det är google är även deras övriga tjänster smidigt implementerade i tjänsten, som att möten dyker upp i din google kalender. Även dina sparade googlekontakter är integrerade i tjänsten vilket leder till smidiga samtal med ett knapptryck. Det är därmed också smidigt att dela filer och dokument via tjänsten. Om du dessutom använder Meets via webbläsare så kan du dela andra hemsidor i samtalet.

Google Meet vs Zoom

Zoom och Google Meet är båda digitala tjänster för videomöten. Båda har appversioner och kostnadsfria varianter. Så vad finns det för skillnader? Google tillåter samtal upp till en timme, medan zoom endast tillåter 45 minuter. Dock tillåter Zoom något fler användare i samma möte. Och medan Google Meet kräver ett google konto för säkerhetskäl, krävs det inget konto för att delta i möten hos zoom. Så båda tjänsterna har för och nackdelar, men om du i grunden redan använder google så rekommenderas du att fortsätta, då det är gratis privatperson för de behov du kan ha.

Sammanfattning

Meets är en praktisk tjänst, särskilt för en redan flitig googleanvändare. Detta även om du inte vill beta för en prenumeration, då de viktigaste funktionerna även finns för privatperson gratis. Googles egna tjänster är implementerade, vilket gör det smidigt att dela information och boka möten. Dessutom finns Meet både i webbläsare som hemsida, men också som app till telefonen om du är på resande fot. Därmed är Meet ett smidigt val för digitala möten.

Related Articles