Home Blogg Fredrik von der Esch

Fredrik von der Esch

by Niklas Johansson

Du har säkert hör hans namn, men vem är egentligen Fredrik von der Esch? Jo, Fredrik föddes 1979 och är en svensk adelsman. Han växte upp i Stockholm tillsammans med föräldrarna Hans Ulrik och Marianne von der Esch.

Hans pappa var en skicklig och framgångsrik advokat och Fredrik valde att gå i sin fars fotspår när han tog beslutet att utbilda sig till jurist.

Fredrik von der Esch och Cissi Fors

Det var året 2020 som Fredrik von der Esch gifte sig med den sex år yngre skådespelaren och komikern Cecilia ”Cissi” Fors. Cissi fick sitt genombrott när hon spelade Cindy i reklamfilmer för ICA. Idag bär hon namnet Cecilia von der Esch. Tillsammans har paret två barn. Dottern Fredrika född 2019 och dottern Theodora född 2021.

Drottning Silvias gudson

Släkten von der Esch är en adlig svensk släkt som har sitt ursprung i Tyskland. Därför är det kanske föga förvånande att Fredrik von der Esch och hans familj har en nära koppling till det svenska kungahuset.

Faktiskt är det så att familjen von der Esch är mycket goda vänner med kungafamiljen. Fredrik von der Esch har dessutom Drottning Silvia som gudmor. När Fredriks pappa gick bort 2009 fanns hela den svenska kungafamiljen närvarande vid begravningen.

 

Related Articles