Home Blogg Din bäst bevarade skönhetshemlighet: Contour Stick.

Din bäst bevarade skönhetshemlighet: Contour Stick.

by Jakob Israelsson
CONTOUR1

Contouring är en sminkmetod som använder mörkare färger än din faktiska hudton för att ge ditt ansikte dimensioner och form och för att ge dig själv de önskade kindbenen, näsan, pannan och käklinjen. Contour sticks (konturstift), som är krämfoundations i en tub, används för att forma de specificerade ansiktsdragen.

Lite grundläggande makeupprocedurer enligt makeupexperter

AnsiktsformI stället för att koncentrera dig på ansiktsformen bör du koncentrera dig på käklinjen, kindbenen, pannan och näsan.
HudtonLjusa hudtoner bör använda konturlinjer som trendar mot den kallare sidan, medan varmare hudtoner bör välja konturnyanser som är mörkare.
ConcealerFör att lägga till djup och kontur till ansiktet kan du applicera concealer som är flera nyanser mörkare än din hudton.
BronzerMed hjälp av bronzer kan du ge ditt ansikte en mer naturlig lyster. Utan att lämna några ansiktsskuggor ger en bronzer din hud en strålande, naturlig lyster som liknar en solbränna.

Några av de bästa sätten att välja rätt contour stick

Det finns ett antal saker att tänka på när du ska välja contour stick:

Konsistens: Se till att konturstiftet har en mjuk och krämig konsistens så att den lätt kan appliceras och smälter in i huden. En stick med en tunnare konsistens kan vara svårare att jobba med och kan skapa en ojämn yta.

Färg: Välj ett contour stick som är mörkare än din egen hudton för att skapa en naturlig skugga. Se dock till att den inte är alldeles för mörk då det annars kan bli svårt att smälta in den i huden.

Finish: Konturstift finns med olika finisher – välj ett som passar din hudtyp och personliga preferens. Vill du ha en mer naturlig finish kan du välja ett stift med en matt finish, medan ett stift med en lite mer glansig finish kan ge mer lyster och dimension till huden.

Pris: Konturstift finns i olika prisklasser, så det kan vara bra att titta på olika märken och jämföra priser innan du bestämmer dig. Kom dock ihåg att ett högre pris inte nödvändigtvis behöver betyda en bättre produkt. Så om du letar ordentligt kan du hitta en bättre produkt för ett lägre pris.

Recensioner: Läs recensioner från andra som har använt de contour stick som du är intresserad av. Detta kan ge dig en bra uppfattning om hur de fungerar och om de är värda pengarna.

Några uppmärksammade contour sticks och när du använder dem

  • Milk contour stick
  • Isadora contour stick
  • Nyx contour stick
  • Anastasia contour stick
  • Fenty Beauty contour stick
  • Wet n Wild contour stick
  • Maybelline contour stick
  • Beauty UK Ultimate Contour Chubby stick

Innan du kan börja skapa konturer måste du välja lämplig nyans för din hudton. Du kan välja en nyans som är två till tre nyanser mörkare än din naturliga hudton. Välj matta, kallare tonade krämer som Anatasia, Milk, Isadora, Maybelline, Wet n Wild eller Fenty Beauty för dagligt bruk. Du kan sedan använda en mörkare nyans för att skapa själva konturerna. Använd då till exempel Nyx eller Beauty UK om du vill få ett mer strålande utseende.

Hur du konturerar ditt ansikte enligt rekommendationer från makeupproffs

Applicera contouring där den lyfter snarare än drar ner ansiktet. För att lyfta ansiktet lite högre vill du nämligen röra dig direkt ovanför själva inbuktningen. Börja längst upp på örat och arbeta dig ner till läpparna, men gå inte hela vägen ner. Du slutar istället strax före dina kindben.

Du kommer också att behöva konturera din näsa i förhållande till ditt ansikte. Tricket är att placera de mörka linjerna så nära du kan – utan att de rör vid varandra, eftersom du vill ha den ljusare färgen emellan.

Du kan även applicera concealer på sidorna av näsan för att balansera skuggan som din näsa kastar i ansiktet om du vill ge sken av att ha en smal näsa.

Och här är några Dos and Don’ts

● Blanda inte krämer och pulver.

● Välj den nyans som är lämplig för din hudton.

● Gör det inte för tungt när du applicerar det.

● Blanda för att minimera skarpa linjer.

● Glöm inte att applicera rouge för att skapa en look av naturlig rodnad.

● Använda kontur och rouge som håller ihop för att få det att se mer blandat och sammansatt ut.

Sammanfattningsvis, contour stick finns i en mängd olika produkter och är en mycket effektiv teknik som majoriteten av makeupartister och skönhetsexperter rekommenderar för alla typer av situationer, inklusive galakvällar, bröllop, presentationer och daglig användning.

Related Articles